Zbog protesta u Albaniji otkazuju se turističke ture
Tirana

Zbog protesta u Albaniji otkazuju se turističke ture

Politička kriza i masovni protesti opozicije u Albaniji doveli su do otkazivanje najavljenih turističkih posjeta zemlji iz Njemačke, Velike Britanije i Izraela.

Besnih Bathi iz Udruženja albanskih turoperatora kaže da je samo tokom posljednjih nekoliko dana otkazano nekoliko velikih grupa turista koji su bili najavljeni za mart i početak aprila.

"Zbog političkih tenzija i protesta već vidimo posljedice u turizmu otkazivanjem već dogovorenih tura, posebno Izraelaca, Njemaca i Engleza. Ukoliko se nastavi napeta politička situacija u zemlji, ne bih želio da vjerujem, ali to je istina, očekujem da bude otkazano još više turističkih aranžmana“, istakao je Bathi.

On ne sakriva zabrinutost da će nastavak političke krize u Albaniji uticati na turističke aranžmane i tokom ljetnje sezone, iako, prema njegovima riječima, još nema otkazivanje rezervacija za ljetnji period.

Prema podacima Instituta za statistiku, Albaniju je prošle godine posjetilo oko šest miliona turista, odnosno 16 odsto više nego 2017. godine. Prošle godine turizam je Albaniji donio jednu milijardu i 850 miliona eura bruto prihoda, najviše do sada.

Izvor: Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.