Slovenija obustavila postupak protiv Jovice Zindovića
Zindović, arhiva

Slovenija obustavila postupak protiv Jovice Zindovića

Crna Gora je sada jedina država koja traži izručenje četrdesettrogodišnjeg Pljevljaka Jovice Zindovića. Nakon više od 15 godina, Slovenija je obustavila postupak koji je protiv njega bio pokrenut zbog sumnje da je 2003. godine u elitnom ljubljanskom hotelu "Lev" ubio Nikšićanina Miša Vujačića (38).

To piše u dopisu koji je ministarstvo pravde Slovenije dostavilo Srbiji, gdje je Zindović u pritvoru, zbog čega su oni ocijenili da je dalje postupanje u ovom predmetu bespotrebno, pišu Novosti.

Osim Slovenije, Zindovića je zbog falisfikovanja isprava tražila i Hrvatska. I ta je potjernica pala u vodu, jer je Srbija donijela odluku da, zbog zastare, Zindovića ne izručuje Hrvatima.

A do zastare u Hrvatskoj došlo je jer je Zindović navodno tamo boravio sa falsifikovanim pasošem tokom 2007. i 2008. godine, a prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije apsolutna zastara nastupa deset godina nakon počinjenog djela.

Zindoviću se trenutno sudi u Beogradu za djela koja je tamo počinio. Ako bude i osuđen, nakon izdržane kazne, Srbija mora Zindovića da izruči Crnoj Gori, gdje je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Luke Popovića u žabljačkom hotelu "Enigma" u januaru 2013.

Uhapšen je u julu 2016. godine u Beogradu u sklopu policijske akcije "Pandora".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.