Uhapšeni Barani osumnjičeni da su odbacili 4 eksplozivne naprave
ilustracija

Uhapšeni Barani osumnjičeni da su odbacili 4 eksplozivne naprave

Službenici Uprave policije Centra bezbjednosti Bar su nakon dobijenih analiza vještačenja identifikovali i lišili slobode dva lica osumnjičena da su u maju 2018. godine odbacila četiri ručno pravljene improvizovane eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama.

"Službenici CB Bar i Regionalnog graničnog centra „Jug“ su, sprovodeći aktivnosti u cilju sprječavanja i otkrivanja izlova ribe nedozvoljenim sredstvima – dinamitom, u maju 2018. godine u reonu brda Volujica pronašli odbačenu plastičnu kantu u kojoj su se nalazile četiri ručno pravljene improvizovane eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama. Tom prilikom su sa lica mjesta izuzeti svi predmeti i tragovi radi vještačenja.Nakon dobijenih rezultata vještačenja službenici CB Bar su došli do sumnje da su navedene predmete odbacili S.Dž. (50) i D.V. (58), oba iz Bara.", saopštila je Uprava policije.

Ova dvojica Barana su danas uhapšena i biće uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U narednom periodu barska policija i službenici regionalnog centra „Jug“ će, poručuju iz policije, preduzimati preventivne i represivne mjere i radnje u cilju sprječavanja nezakonitog izlova ribe dinamitom u akvatorijumu Opštine Bar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.