Pribilović-Hloben: Jačanje saradnje u oblasti e-uprave
Foto: MJU

Pribilović-Hloben: Jačanje saradnje u oblasti e-uprave

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sastala se danas sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori, Romanom Hlobenom, sa kojim je razgovarala o unapređenju saradnje u oblasti reforme javne uprave i e-uprave.

Pribilović je istakla da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u reformi javne uprave.

“Usmjereni smo na stvaranje efikasne, servisno opredjeljene javne uprave na državnom i lokalnom nivou, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad”, naglasila je Pribilović. 

„Unapređenje efikasnosti i efektivnosti javne uprave u Crnoj Gori predstavlja preduslov za sve ostale reforme i imaćete punu podršku Slovačke u modernizacije javne administracije, posebno u oblasti elektronske uprave, kao servisa koji će građanima omogućiti da na brz i jednostavan način ostvare svoja prava“, kazao je ambasador Hloben. 

Hloben je, s obzirom na veliko iskustvo Slovačke u oblasti e-uprave istakao spremnost, podršku i razmjenu iskustava, na temu centralnog portala javne uprave koji Slovačka ima i koji omogućava jedinstven pristup informacionim resursima i uslugama javne uprave. 

Na sastanku je istaknut značaj formiranja Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovačke o ekonomskoj saradnji, u kojoj i Ministarstvo javne uprave ima predstavnika. 

Obostrano je izraženo očekivanje da će se saradnja Crne Gore i Slovačke nastaviti i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.