Pogledajte kako je Tivat obilježio „Sat za planetu“(VIDEO)
Foto: Miko Đuričić

Jedino vidljivo u tom dijelu grada bila je ljudska formacija EARTH

Pogledajte kako je Tivat obilježio „Sat za planetu“(VIDEO)

Inovativnom, nesvakidašnjom i masovnom akcijom uz učešće više od 300 volontera Tivat je na gradskoj rivi Pine obilježio globalni događaj „Sat za Planetu“ (Earth Hour), sapšđteno je iz tivatske Opštine.

„Dokazali smo da Tivat ima takvu snagu i takvu ekološku osviješćenost koja zadivljuje. Imali smo preko 300 volontera koje smo uspjelu da organizujemo u formaciju EARTH- ZEMLJA i sve je snimljeno dronom“, istakla je Tatjana Jelić sekretarka opštinskog Sekretarijata za komunalne djelatnosti i saobraćaj.

lmFnIKjc

Foto: Miko Đuričić

Sat za planetu je obilježen na gradskoj rivi Pine gdje su volonteri svih uzrasta napravili ljudsku formaciju u obliku riječi„Earth“ (Zemlja) dok je u okruženju u vidu talasa koordinisano ugašena javna rasvjeta i osvjetljenje u ugostiteljskim objektima od lučice Kalimanj do rive Pine. Jedino vidljivo u tom dijelu grada bila je ljudska formacija EARTH, osvijetljena baterijskim lampama.

G2qS4bmU

Foto: Miko Đuričić

Akciju je organizovala Opština Tivat u saradnji sa nautičkim naseljem Porto Montenegro, hotelom Regent koji je i finansirao snimanje performansa dronom i brojnim tivatskim ugostiteljemima i hotelijerima koji su se sinoć isključivanjem svjetala pridružili akciji, saopšteno je iz Opštine.

Dodaju da, video film kojim se dodatno akcentuje događaj, upozorava na opasnost klimatskih promjena, naći će se na vebsajtu, YoutTube kanalu i zvaničnim stranicama Opštine Tivat na društvenim mrežama, ali i sajtovima koji se bave turizmom, ekologijom i slično.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.