Raspisan javni poziv za četvrti Ljetnji vojni kamp: Mjesta ima za 40 srednjoškolaca

Raspisan javni poziv za četvrti Ljetnji vojni kamp: Mjesta ima za 40 srednjoškolaca

Ministarstvo odbrane objavilo je danas javni poziv za učešće 40 srednjoškolaca na četvrtom Ljetnjem vojnom kampu za mlade, koji će od 23. juna do 8. jula 2019. godine biti organizovan u jedinicama Vojske Crne Gore, u Danilovgradu, Kolašinu, Pljevljima i Tivtu.

"Cilj Ljetnjeg vojnog kampa je da se srednjoškolci oprobaju kao vojnici, da kroz aktivnosti i druženje razvijaju osjećaj solidarnosti i drugarstva, stiču znanja o ulozi i značaju Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv. Programom je predviđena svakodnevna obuka u raznim vojnim i drugim vještinama: sanitetska obuka, topografija i takmičenje u orijentiringu, rukovanje naoružanjem i gađanje, obuka u radu sa sredstvima veze, obuka na brzim vodama, logorovanje...", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Za najbolje polaznike predviđene su vrijedne nagrade.

Javni poziv je otvoren 21 dan od dana objavljivanja. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.