Vučinović-Ozan: Prioritet jačanje ekonomske saradnje
Vučinović i Ozan, foto: Vlada CG

Vučinović-Ozan: Prioritet jačanje ekonomske saradnje

Kao što je dala značajan doprinos ulasku u NATO savez, Turska će i u narednom periodu podržavati Crnu Goru na putu ka EU , kao i u jačanju ekonomske saradnje, poručeno je sa prve zvanične posjete ministarke bez portfelja Marije Vučinović i novoimenovane ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Kako je saopšteno iz kabineta ministarke bez portfelja, tokom sastanka ambasadorka Turske upoznala je Vučinović sa razvojnim projektima u Crnoj Gori i dodala da će Turska nastaviti sa unapređenjem međudržavne saradnje na polju investicija, posebno naglašavajući turske kompanije  koje posluju  u Crnoj Gori, a to su,Turski kulturni centar, Turkish aerlines, T-com, Zirat banku.

Vučinović  je podsjetila  da je Turska Agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) ulozila u Crnu Goru preko 20 miliona eura kroz razne projekte, te da vjeruje da će se taj  trend nastaviti i u predstojećem  periodu.

Ambasadorka Turske  je dodala da će se zalagati za unapređenje ekonomske saradnje, jačanje robne razmjene, ali i turizma.

Prema njenim riječima, posjeta Crnoj Gori,  kao jednoj od najposjećenijih destinacija turskih državljana će se, ubuduće, pojačati otvaranjem Istanbulskog aerodroma, koje je predviđeno za početak aprila tekuće godine.

Sagovornice su saglasne da su odnosi između dvije zemlje na zavidnom nivou.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.