Velika Britanija zvanično zatražila tromjesečno odgađanje Brexita
Tereza Mej

Do 30. juna

Velika Britanija zvanično zatražila tromjesečno odgađanje Brexita

Premijerka Velike Britanije TereZa Mej saopštila je da je od Evropske unije službeno zatražila odgađanje Brexita do kraja juna ove godine, javlja Anadolija.

Zvanično Velika Britanija treba da istupi iz Evropske unije 29. marta, a shodno odluci parlamenta te zemlje vlada iz Londona je zatražila odgađanje tog koraka do 30. juna.

Mej je danas u obraćanju donjem domu britanskog parlamenta potvrdila da je predsjedniku Evropske komisije Donaldu Tusku poslala pismo sa zahtjevom za tromjesečno odgađanje Brexita.

“Kao premijerka nisam spremna na dodatna odgađanja Brexita nakon tog 30. juna“, kazala je Mej i dodala da planira ponovo parlamentu ponuditi da odobri postignuti sporazum o Brexitu.

Velika Britanija najvjerovatnije neće učestvovati na izborima za novi saziv Evropskog parlamenta koji će se održati u maju.

Sporazum koji je premijerka Mej postigla s evropskim liderima o budućim odnosima između Velike Britanije i Evropske unije u dva navrata je odbijen u britanskom parlamentu.

Zahtjev Velike Britanije za odgađanje Brexita bi trebala biti jedna od glavnih tema sutrašnjeg samita lidera Evropske unije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.