Jak zemljotres pogodio jugozapad Turske, popucali zidovi na zgradama
Ilustracija

Nema žrtava

Jak zemljotres pogodio jugozapad Turske, popucali zidovi na zgradama

Zemljotres jačine 5,5 stepeni po Rihteru pogodio je jutros jugozapadnu tursku provinciju Denizli.

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Republike Turske (AFAD) saopštila je da je epicentar potresa registrovan u distriktu Acipajam i na dubini tla od 11,36 kilometara.

Nakon prvog, uslijedila su još dva naknadna podrhtavanja tla jačine 4,8 i 4,5 stepeni po Rihteru.

Potres se osjetio duž cijele turske obale na Egejskom moru i u gradovima na Mramornom moru.

Guverner Denizlija Hasan Karahan za Anadoliju je kazao da prema prvim informacijama tokom potresa nije bilo ljudskih žrtava.

"Došlo je do pucanja zidova na nekoliko zgrada, ali nadležne službe su na terenu i vrše uviđaj. Trenutno nemamo informacije o nekim većim problemima", kazao je Karahan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.