Šćekić: Kazniti sve koji su povrijedili Tomkića

Napadnut samo zato što je Hrvat?

Šćekić: Kazniti sve koji su povrijedili Tomkića

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić rekao je sinoć Pobjedi da najoštrije osuđuje napad na Igora Tomkića. Ovo ne smije da se dešava nijednom građaninu Crne Gore - rekao je Šćekić.

Istakao je da insistira da se napad na Tomkića „procesuira do kraja i da se situacija sredi“. 

"Tražim da se kazne svi koji su tom čovjeku nanijeli povrede, koji su uznemirili njega i njegovu porodicu, kao i da se sprovede potpuna procedura od policije, tužilaštva i sudstva", poručio je Šćekić. 

Zakon je, ističe on, isti za sve i svaki građanin mora biti zaštićen. Ispričao je da mu je Tomkić tražio pomoć i da je sa njim redovno komunicirao.

"Kao predsjednik opštine mogu da saslušam građanina i da kod institucija koje su nadležne tražim zaštitu za njega", dodao je Šćekić. 

Tomkić mu je, kaže, ispričao da je razgovarao sa Veljovćem i da mu je obećano da će nadležni preduzeti mjere da ga zaštite, pa je mislio da su institucije „čija je to nadležnost uzele stvari u svoje ruke“. Kaže da je Tomkić pominjao da je u pitanju reket.

"Policija je trebalo time da se pozabavi, jer to nije za privođenje i puštanje. Reket je krivično djelo i to je trebalo da se ispita",  kategoričan je prvi čovjek Berana. 

Izražavajući duboko žaljenje zbog napada na Tomkića, zaključuje da se „radi o mirnoj porodici koja to ne zaslužuje“.

Hrvat iz Berana Igor Tomkić pretučen je juče oko 17 sati u naselju Dolac, a na njega su, kako je potvrđeno iz policije, nasrnula dvojica sugrađana, koji su dio grupe koja ga duže vrijeme maltretira i prijeti mu, samo zato što je Hrvat. 

Napadu je prethodila ispovijest Tomkića Portalu Antena M, objavljena juče, kada je ispričao da on i njegova porodica - supruga i kći - žive u strahu u gradu na Limu od grupe sugrađana kojima je na meti, te da, iako je sve prijavio policiji i lokalnim vlastima, prijetnje i nasrtaji na njegovu imovinu ne jenjavaju. 

Policija je ubrzo nakon napada privela dvojicu napadača

Pobjeda
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.