Bolji od Federera: Dominik Tim pobjednik Mastersa u Indijan Velsu
Dominik Tim

Bolji od Federera: Dominik Tim pobjednik Mastersa u Indijan Velsu

Dominik Tim je pobjednik Mastersa u Indijan Velsu. Austrijanac je kao sedmi nosilac u finalu pobijedio Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:5.

Bio je to odličan meč koji je trajao 123 minuta i u kojem je teniser iz Vijener Nojštata konačno uspio da dotakne zvijezde, bilo je to njegovo treće masters finale i prva titula, prenosi b92.

Tim, kojem je ovo 12. trofej u karijeri, svakako najveći, spriječio je Federera da postane rekorder Indijan Velsa sa šest titula. Bio je to drugi uzastopni poraz Švajcarca na ovom turniru, pošto je prošle sezone izgubio u meču za titulu od Huana Martina del Potra, a moraće još da sačeka i na 101. titulu u karijeri.

Takođe, Tim je postao prvi Austrijanac poslije Tomasa Mustera iz 1997. godine sa jednim trofejom Masters serije. Nekadašnji broj jedan je uspio u tome na turniru u Majamiju koji počinje ove nedjelje.

Dominik je prethodno izgubio dva puta u finalima u Madridu, od Nadala 2017. i Aleksandera Zvereva prošle godine. On je ujedno i 19. različiti osvajač jedne ATP titule na isto toliko odigranih turnira ove godine, što je prvi put u posljednjih 27 godina.

Tim, koji važi za specijalistu za šljaku, osvojio je prvi trofej na brzoj podlozi poslije tri godine i turnira u Akapulku.

Oba tenisera će od 20. marta igrati na Mastersu u Majamiju. Žrijeb je zakazan za ponedjeljak od 17.30 po centralnoevropskom vremenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.