Razmatra se mogućnost uvođenja
Ilustracija

Razmatra se mogućnost uvođenja "jednog servisnog šaltera" sa Albanijom

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore bilo je domaćin delegaciji Vlade Republike Albanije koju je predvodio generalni direktor za ekonomske i usluge podrške u Ministarstvu infrastrukture i energetike Eduart Ahmeti, a cilj posjete bio je produbljivanje saradnje i nastavak aktivnosti u okviru Berlinskog procesa i Agende povezivanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sa posebnom pažnjom razmotreno je sprovođenje reformskih “mekih” mjera iz paketa 2016-2020,  koje se u okviru Plana upravljanja reformskim mjerama (CRMP) odnose na uspostavljanje efikasnog drumskog i željezničkog saobraćaja na graničnim prelazima i sagledavanje mogućnosti za uvođenje mehanizma “Jednog servisnog šaltera”(One stop shop) na graničnim prelazima između dvaju država.

"U tom kontekstu, članovi novoformirane inter-resorske radne grupe dvije države za pitanja graničnih prelaza diskutovali su o najefikasnijim rješenjima za unaprjeđenje prekogranične saradnje i procedura na već postojećim zajedničkim graničnim prelazima Sukobin-Murićani i zajedničke željezničke stanice Tuzi, ali i o mogućnostima uspostavljanja koncepta “Jednog servisnog šaltera” (i.j. One stop shop) na graničnim prelazima Zatrijebačka Cijevna-Grabon i Božaj-Hani Hotit", saopšteno je.

Članovi inter-resorske radne grupe dvaju država su ovom prilikom izrazili namjeru da zajedničkim nastupom ispitaju mogućnosti za finansiranje koncepta “Jednog servisnog šaltera” u okviru postojećih EU mehanizama finansiranja.

"U cilju nastavka aktivnosti vezanih za unapređenje prekogrančne saradnje i podizanja nivoa efikasnosti na ovom polju dogovoreno je da se sljedeći sastanak inter-resorske radne grupe održi u aprilu u Tirani", kazali su iz Ministarstva.

Sastankom je predsjedavala državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Angelina Živković, koja je predvodila crnogorsku delegaciju sastavljenu od predstavnika kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave carina, Uprave policije, Uprave za saobraćaj i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.