Tokom glavne turističke sezone posao za 20 hiljada Crnogoraca
ilustracija

Tokom glavne turističke sezone posao za 20 hiljada Crnogoraca

Šansu da tokom glavne turističke sezone u Crnoj Gori nađu posao, imaće blizu dvadeset hiljada naših državljana. Stranci će biti angažovani u djelatnostima za koje nemamo dovoljno kvalifikovanog kadra.

Vlada je uvažavajući potrebu, i sugestije privrednika, odredila da u 2019. može biti izdato blizu 25.500 dozvola za boravak i rad stranaca, što se ne odnosi samo na poslove u turizmu i ugostiteljstvu

Procedura, i rokovi za prijavljivanje su pojednostavljeni ali i traženo iskustvo smanjeno na godinu.

Ipak, većinu gostiju u našoj destinaciji, ovoga ljeta dočekaće, crnogoski kadar, što potvrdjuju interesovanje i dogovoreni radni angažmani.

Starosna dob većine kandidata za sezonske poslove je od 20 do 50 godina.

Draga Marović, direktor Biroa rada Podgorica kazao je Televiziji Crne Gore da se procjenjuje da bi između  9.5 i 10 hiljada lica sa evidencije tog Biroa uposliti.

Izvor:Rtcg.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.