Protesti “žutih prsluka“ u Parizu: Majka i dijete spašeni iz požara
Foto:Anadolija

Protesti “žutih prsluka“ u Parizu: Majka i dijete spašeni iz požara

Banka je zapaljena tokom sukoba demonstranata “žutih prsluka“ i policije u Parizu, a vatrogasci su morali da spase majku i dijete je je vatra prijetila da će “progutati“ njihov stan na drugom spratu.

Florian Lointier, portparol Vatrogasne službe Pariza kazao je da je u subotnjem požaru 11 osoba zadobilo lakše povrede, a među njima i dva vatrogasca.

Požar u banci, koja se nalazi u prizemlju sedmospratne stambene zgrade u blizini avenije Šanzelize, kasnije je ugašen. Lointier je rekao da su majka i dijete spašeni od plamena živjeli na drugom spratu, te da su i ostali stanovnici zgrade uspješno evakuisani.

2019031623546707442652238Web

Veliki oblak dima se uzdizao iznad avenije dok su demonstranti u “žutim prslucima“ postavljali požare, razbijali izloge luksuznih prodavnica i sukobljavali se sa policijom, navodi Anadolija pozivajući se na  AP.

2019031623546707442652213Web

Nasilje je počelo kada su demonstranti krenuli bacati dimne bombe i razne predmete na policiju duž čuvene avenije Šenzelize.. Policija je pokušala da rastjera demonstrante suzavcem i vodenim topovima.

2019031623546707442652211Web

Reagovala su i vatrogasna vozila, koja su ugasila dva zapaljena kioska u aveniji.

Francuski pokret “žutih prsluka“ 18. subotu zaredom okupili su se na pariskim ulicama kako bi protestovali protiv predsjednika Emanuela Makrona.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.