Prijava protiv bezbjednosno interesantnog lica iz Budve zbog oružja, kokaina, marihuane...
ilustracija

Prijava protiv bezbjednosno interesantnog lica iz Budve zbog oružja, kokaina, marihuane...

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, nakon vještačenja u Forenzičkom centru, državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici danas podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv bezbjednosno interesantnog lica, D.D. (43) iz Budve, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Vještačenjem je, kako je saopšteno iz Uprave policije, potvrđena sumnja policijskih službenika da dva pištolja, cal. 7,65 mm, kao i osam komada municije i 65 grama marihuane, koje je policija pronašla u hodniku zgrade u kojoj D.D. stanuje, pripadaju njemu. D.D. je prethodno procesuiran krivičnom prijavom za 4,3 grama kokaina koji je tom prilikom pretresom pronađen u njegovom stanu.

Budvanska policija je 8. septembra  prošle godine, zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge pretresom stana i drugih prostorija D.D. u Budvi tada pronašli i oduzeli dva pištolja, municiju, kokain, marihuanu i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

"Pretresom su naime u stanu pronađena dva zamotuljka praškaste materije za koju se osnovano sumnjalo da se radi o opojnoj drogi kokain, težine 4,3 grama. Pronađeni su i vaga za precizno mjerenje kao i novac za koji se osnovano sumnjalo da potiče od prodaje narkotika. U hodniku ispred stana koji koristi D.D, u ložištu peći na drva, pronađena su dva pištolja kalibra 7,65 mm sa po četiri metka u okvirima, kao i biljna materija zelene boje za koju se osnovano sumnjalo da se radi o opojnoj drogi marihuana težine 65 grama", podsjetili su iz policije.

O događaju je tada upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u koji se izjasnio da će predmetni događaj kvalifikovati nakon izvršenih vještačenja predmeta i stvari izuzetih sa lica mjesta.

"Nakon toga protiv D.D. je podnijeta krivična prijava zbog kokaina koji je pronađen u stanu a sada i zbog marihuane, pištolja i municije koji su pronađeni u hodniku", precizirali su iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.