Purišić u Herceg Novom: Rješenje stambenog pitanja za 36 porodica
Purišić i Katić

Purišić u Herceg Novom: Rješenje stambenog pitanja za 36 porodica

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sa saradnicima boravio je dana 13. marta 2019. godine u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi.

Tokom posjete se sastao sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima i razgovarao o mogućnostima međusobne saradnje na pitanjima poboljšanja statusa socijalno ugroženih kategorija stanovništva, što je zajednički interes države i lokalnih samouprava.

Sa državnog i opštinskog nivoa istakli su spremnost za realizaciju važnih pitanja za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, uz obostrano iskazanu spremnost za saradnju na tim projektima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarano je o izgradnji prostora za Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i osnivanju usluge Dnevnog boravka za osobe starije od 27 godina, o mogućnosti izgradnje stambenih objekata za penzionere, kao i o modalitetima rješenja stambenog pitanja socijalno ugroženih kategorija stanovništva. 

Purišić je kazao da resor na čijem je čelu za materijalna davanja iz oblasti socijalne i dječije zaštite za korisnike iz Opštine Herceg Novi na godišnjem nivou izdvaja oko 2,5 miliona eura.

Kroz projekat „Kupovina stanova za socijalno ugrožene porodice“, kako je rekao, planirano je stambeno zbrinjavanje 36 porodica, a ukupna vrijednost projekta je oko 953.000 eura, od čega su sredstva granta oko 918.000 eura, a učešće države u iznosu 147.000 eura. 

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopštili su da su spremni da u saradnji sa Fondom PIO i lokalnom samoupravom pomognu realizaciju projekta stambenog zbrinjavanja penzionera. Takođe, Ministarstvo će u saradnji sa organizacijama UNICEF i UNDP pomoći u opremanju novih prostorija Dnevnog centra, čija se gradnja planira u narednom periodu.
Nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, ministar je obišao i Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i Centar za socijalni rad. Tom prilikom ponovio je da je potrebno da stručni radnici budu prisutniji u lokalnoj zajednici i razvijaju blisku saradnju sa svim institucijama na lokalnom nivou kako bi indetifikovali osobe koje nijesu obuhvaćene sistemom socijalne i dječije zaštite, a koji su u stanju socijalne potrebe. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.