Protest studenata UCG: Ne želimo poslove preko veze, tražimo da se vrednuju diplome
Foto: Printscreen

Simbolično održali studentsku skupštinu

Protest studenata UCG: Ne želimo poslove preko veze, tražimo da se vrednuju diplome

Studenti Univerziteta Crne Gore protestovali su kod spomenika Svetog Petra Cetinjskog u blizini Rektorata u Podgorici.

Oni su simbolično održali studentsku skupštinu na kojoj su glasali protiv odluka i poteza zvaničnog Studentskog parlamenta.

Sa skupa je poručeno da ne žele poslove preko veze, traže da se vrednuju njihove diplome, a pozvali su na nove proteste u subotu, prenosi RTCG.

Na protestu, kako su saopštili, nije im se pridružilo dvadesetak kolega iz Nikšića jer je policija zaustavila njihovo vozilo.

U međuvremenu iz policije su saopštili da su kombi isključili iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.

Povodom današnjeg protesta jednog broja studenata Univerziteta Crne Gore reagovao je predsjednik Studentskog parlamenta UCG Danilo Jelovac.

On ističe da neće dozvoliti da političke partije bilo pozicione ili opozicione nameću stavove koji, kako je kazao, nijesu studentski.

"Partijska tvorevina koja sebe naziva 'Studentska inicijativa' danas je doživjela krah, jer ih je zajedno sa partijskom infrastrukturom mladih, bilo jedva 50. Ipak, mišljenja smo da studenti ne treba da se dijele, pa ih i dalje doživljavamo svojim kolegama i ne želimo da pod uticajem dnevne politike budu izmanipulisani i obmanuti.

Okupljanje studenata kod spomenika Svetog Petra Cetinjskog, Jelovac vidi kao pokušaj napada na Studentski parlament UCG i Univerzitet Crne Gore, ali i same studente koje su, kako je kazao, pokušali da zloupotrijebe u dnevno političke svrhe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.