Levi's se posle 30 godina vraća na tržište
Foto: Ilustracija

Kompanija koja je prva u svijetu kreirala farmerke

Levi's se posle 30 godina vraća na tržište

Američki proizvođač Levi Strauss & Co, objavio je u ponedjeljak da se vraća na berzu nakon više od 30 godina štednje i namjerava da prikupi 587 miliona dolara u berzanskim opcijama.

U kompaniji očekuju da će na berzi ponuditi 36,7 miliona dionica po cijeni od 14 do 16 dolara. Time bi tržišna kapitalizacija kompanije iznosila oko 6,17 milijardi dolara.

Levi's je osnovan prije 145 godina i prvi je u svijetu kreirao farmerke, a danas spada među najveće svjetske brendove.

Zapali su u teškoće zbog promjena ukusa potrošača, koji su se okrenuli jeftinijim brendovima i sportskoj odjeći.

Uvrštavanjem dionica u berzu pridružiće se ove godine kompanijama poput Uber Technologiesa i Lyfta, Pintweresta i Airbnb-ja, ističe Rojters.

Kreditori Levi'sovog IPO-a biće grupa od 12 banaka, uključujući Goldman Sachs, JPMorgan, BofA Merrill Lynch i Morgan Stanley.

Izvor: Nezavisne

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.