Poginula dva planinara iz Evrope na Himalajima
Foto: Ilustracija

Poginula dva planinara iz Evrope na Himalajima

Dva planinara iz Evrope poginula su na Himalajima u pokušaju da se popnu na Nanga Parbat, deveti najviši planinski vrh na svijetu.

To je saopštio ambasador Italije u Pakistanu Stefano Pontekorvo.

Ponekorvo je na Tviteru objavio da je potraga za Italijanom Danieleom Nardijem i Britancem Tomom Balardom završena nakon što su spasioci pronašli njihova tijela na 5.900 metara nadmorske visine, javio je AP. 

Helikopterska potraga za nestalim planinarima trajala je danima. 

Nardi (42) iz okoline Rima, pokušao je tokom protekle zime da se popne na Nanga Parbat u više navrata, dok je Balard (30) bio sin britanske alpinistkinje Alison Hergrivs, koja je poginula sa 33 godine spuštajući se sa himalajskog vrha K2.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.