Ministarstvo zdravlja: Liste čekanja u KCCG-u najmanje u regionu

Reagovali na navode GP URA

Ministarstvo zdravlja: Liste čekanja u KCCG-u najmanje u regionu

Da zdravstveni sistem Crne Gore iz godine u godinu napreduje, isključivo na osnovu učinaka, pokazale su i poslednje ocjene koje su stigle od evropskih stručnjaka u vidu Izvještaja Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (ECHI) po kojem je crnogorsko zdravstvo napredovalo na listi evropskih zdravstvenih sistema, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

Oni su reagujući na ocjenu URA-e da je aktuelni zdravstveni sistem godinama na aparatima, te da ga u životu održavaju medicinski radnici, kazali da crnogorsku javnost, prije svega, mora zabrinuti činjenica da "marginalizovani politički subjekat u liku URA-e sve češće daje sebi za pravo da se bavi ozbiljnim temama, što zdravstvo svakako jeste, a da pritom ni najelementarnije ne provjere tačnost svojih izvora, koji očigledno ne obnavljaju svoja saznanja, još od vremena kada su njihove današnje uzdanice uveliko rukovodili tim resorom i kada je slika o istom bila mnogo gora nego što je oni danas žele predstaviti".

Crnogorska javnost je kako kažu iz Ministarstva zdravlja za razliku od URA, uredno informisana o višemilionskim kapitalnim ulaganjima u sistem zdravlja kroz rekonstrukcije zdravstvenih objekata, savremenu medicinsku opremu, izgradnji nove Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju, kao i Klinike za mentalno zdravlje.

"I laička i stručna javnost zna da Crna Gora ima najinovativniju Listu ljekova i savremenu terapiju za maligne bolesti, a da su tzv. Liste čekanja u KCCG-u najmanje u regionu, kako je više puta saopšteno iz ove institucije", navodi se u reagovanju.

Da zdravstveni sistem Crne Gore iz godine u godinu napreduje, isključivo na osnovu učinaka, pokazale su dodaju u reagovanju, i poslednje ocjene koje su stigle od evropskih stručnjaka u vidu Izvještaja Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (ECHI) po kojem je crnogorsko zdravstvo napredovalo na listi evropskih zdravstvenih sistema.

"Da, to je isti onaj sistem ocjenjivanja koji nas je ranije vrednovao kao „poslednje zdravstvo u Evropi“,  a Vi i Vama slični rado tu frazu koristili kada god Vam je to bilo potrebno i tada ste njihove Izvještaje smatrali relevantnim. Da li su i sada isti parametri  validni i važni za Vas, poklonike istinske brige za zdravstvenu zaštitu crnogorskih građana? Da li možda niste informisani da su sva najsvježija istraživanja javnog mnjenja pokazala porast povjerenja građana u sistem zdravstva i da se rad zdravstvenog resora svrstao među tri prva koja su građani najbolje ocijenili?

Zbog toga ćemo i dalje nastaviti da radimo u korist građana čije je zdravlje isključivi imperativ zdravstvenog resora i Vlade Crne Gore, koja je i ove godine značajnim povećanjem budžeta za ovu obast pokazala šta joj je prioritet u radu", poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.