Jaka sniježna oluja pogodila sjeveroistok SAD-a, otkazano preko 580 letova (VIDEO)
Foto: Rojters

Jaka sniježna oluja pogodila sjeveroistok SAD-a, otkazano preko 580 letova (VIDEO)

Jaka sniježna oluja pogodila je sjeveroistok SAD-a i izazvala otkazivanje preko 580 letova, zatvorila škole i zabilježila najnižu temperaturu u Mineapolisu.

Sniježno nevrijeme najteže je pogodilo Boston, gdje je palo oko 40 centimentara snijega i izazvalo pometnju na Međunarodnom aerodromu Logan, kao i na njujorškom aerodromu La Gvardija i Međunarodnom aerodromu u Nju Džersiju.

U Nju Džersiju, težak i mokar snijeg ostavio je više od 15.000 domova bez struje.

Najnoviji prodor arktičkog vazduha oborio je temperature na više mjesta u SAD i izazvao debeli minus.

Jak vjetar duva naročito duž Srednjeg zapada SAD i dodatno obara temperature, pa je u Čikagu zabilježeno juče minus 21, a u Mineapolisu minus 29 stepeni celzijusa, što je najniža martovska temperatura od 1962. godine.

U Njujorku i Bostonu osvanuo je danas dan s temperaturom oko nule, javila je američka televizija En-Bi-Si njuz.

Nevrijeme je uzrokovalo i loše slijetanje jednog aviona na jednom od aerodroma u Mejnu, saveznoj državi na krajnjem sjeveroistoku SAD. Posada i tri putnika su prebačeni u bolnicu.

 

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.