Uhapšeno bezbjednosno interesantno lice: Kod Cetinjanina pronađeni pištolji, municija, dvije ručne radio veze...
Pronađeno oružje, municija itd. foto: Uprava policije

Uhapšeno bezbjednosno interesantno lice: Kod Cetinjanina pronađeni pištolji, municija, dvije ručne radio veze...

Cetinjska policija je juče postupajući na osnovu operativnih saznanja, u koordiniranoj aktivnosti sa službenicima Sektora kriminalističke policije, pretresom lokacija koje koristi bezbjednosno interesantno lice pronašla i oduzela oružje, municiju i druge predmete.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici OB Cetinje su, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i drugiih prostorija na tri lokacije koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.D. (40) iz Cetinja.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli:pištolj marke „HK P30“, pištolj marke „Zastava”, sa šest komada metaka u okviru, pištolj marke „Glock” sa dva okvira, rezervni okvir od pištolja, šest komada metaka,dvije ručne radio veze,lap top i tablet", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju.

"D.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", dodaju iz policije.

Pronađeno oružje, municija i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Osim toga, službenici OB Cetinje vršili su kontinuiranu pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, pa je na teritoriji Cetinja kontrolisano 15 bezbjednosno interersantnih lica  od kojih su dva sankcionisana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.