Hilari Klinton: Neću se ponovo kandidovati za predsjednicu
Hilari Klinton

Izbori 2020. godine

Hilari Klinton: Neću se ponovo kandidovati za predsjednicu

Bivša državna sekretarka i protivkandidatkinja Donaldu Trampu na posljednjim predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton prvi put je odbacila mogućnost kandidature na izborima 2020. u razgovoru za lokalnu njujoršku televiziju News 12.

"Neću se kandidovati, ali ću nastaviti da govorim i branim ono u šta vjerujem. Nigdje ne idem. Ono što je u igri u našoj zemlji, ono što se događa u ovom trenutku, duboko me zabrinjava", rekla je bivša državna sekretarka (u periodu od 2009. do 2013). 

Klinton se već susrela s demokratama koji imaju namjeru da se takmiče za Bijelu kuću 2020.  

"Svakom od njih sam rekla da ništa ne uzimaju kao gotovo, bez obzira što imamo dugi spisak realnih problema i obećanja koje ova administracija nije ispunila, koji zahtjevaju da se istaknu", pojasnila je Klinton.  

Upitana ima li namjeru da preuzme nove funkcije, nije željela jasno da isključi takvu mogućnost.

"Mislim da ne, ali volim da živim u Njujorku i jako sam zahvalna da sam imala šansu biti senatorka osam godina i raditi s ljudima iz čitave države", rekla je Klinton koja je i bivša njujorška senatorka.

Izvor: Hina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.