Knežević: Akcionari Atlas banke su itekako zainteresovani za dokapitalizaciju
Duško Knežević

Knežević: Akcionari Atlas banke su itekako zainteresovani za dokapitalizaciju

Akcionari Atlas banke su itekako zainteresovani za dokapitalizaciju i u tome će istrajati, iako nadležne institucije pokušavaju da manipulišu i prave namerne greške, kako bi doveli neke druge investitore, kazao je Većernjim Novostima Duško Knežević, odbjegli predsjednik Atlas banke.

Kako je kazao, većinski akcionari su već pisanim putem dostavili predlog predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću, ministru finansija Darku Radunoviću, guverneru CBCG Radoju Žugiću i privremenoj upravnici banke Tanji Terić i predložili sveobuhvatno rješenje za nastavak redovnog poslovanja Atlas banke. Na taj predlog do danas niko nije odgovorio, niti ga je komentarisao.

U pismu se jasno navodi da su postojeći akcionari veoma zainteresovani za dokapitalizaciju banke, ali da zbog više učinjenih propusta i nepravilnosti, kao i zbog nestručnog pristupa cjelokupnom procesu prinudne uprave, od načina njenog uvođenja, potom preko poljuljanog imidža banke, pitanja gubitaka koje je napravila privremena uprava, te nejasnog načina izračunavanja potrebnog kapitala, traže prvo da se razjasne ta pitanja.

"Postojeći akcionari ne samo da su zainteresovani za dokapitalizaciju, već su ponudili i plan stabilizacije i restrukturiranja banke, što je daleko bolje rješenje za sve zainteresovane, a prije svega za deponente i klijente banke. Napominjemo da je takođe ponuđeno da se dio sredstava od poravnanja za bolnicu "Meljine", po kojem "Atlas grupa" potražuje od države Crne Gore više od 30 miliona eura, bude iskorišćen za saniranje banke, ukoliko je potrebno", ističu u "Atlasu".

Kako nije bilo nikakvih odgovora iz institucija, akcionari su preko svog pravnog zastupnika odlučili da pored već postojećih tužbi za uvođenje privremene uprave, te krivičnih prijava protiv nadležnih, podnesu i tužbe protiv odluke privremene uprave vezane za dalju dokapitalizaciju, kao neosnovanu i nezakonitu.

"Kako je, po svemu sudeći, namjera Centralne banke i privremene uprave da dokapitalizaciju ponude i drugim, kako oni navode, "profesionalnim" investitorima, upozoravamo takve zainteresovane investitore, ako ih ima, da akcionari iz redova "Atlas grupe" osporavaju i da će osporavati sve dalje aktivnosti CBCG i privremene uprave u tom smislu. Iskoristićemo sve zakonom dozvoljene mogućnosti za osporavanje bilo kakvih drugih aktivnosti usmjerenih na preuzimanje banke" ističe Knežević za Novosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.