Tenzije na protestu opozicije u Tirani
Foto: AA

Tenzije na protestu opozicije u Tirani

Opozicione političke partije u Albaniji održale su antivladin protest ispred zgrade Skupštine Albanije u vrijeme dok se održavala plenarna sjednica i u jednom momentu je došlo do tenzija i sukoba s policijom.

Protest su organizovale Demokratska partija Albanije (PD) i Stranka socijalističkog pokreta za integraciju (LSI), a učestvovali su i predstavnici drugih opozicionih stranaka, Partije pravde integracije jedinstva (PDIU) i Republikanske partije (PR), izvještava Anadolija.

Tokom protesta došlo je do tenzija nakon što su demonstranti bacali dimne kapsule u pravcu policijskih snaga koje su bile raspoređene ispred Skupštine Albanije, a pokušali su i da probiju policijski kordon.

2019022623514670142058803Web

Foto: AA

Tokom tenzija demonstranti su zapalili različite predmete, dok je policija, da bi smirila situaciju, upotrijebila suzavac. 

Demonstranti su pokušali i da se sukobe s poslanicima Socijalističke partije Albanije (PS), kada su oni ulazili u Skupštinu. 

Organizatori protesta traže "poboljšanje ekonomskih uslova građana i garantovanje slobodnog izbornog procesa”, a lideri opozicije nastavljaju da traže održavanje prijevremenih izbora i formiranje prelazne vlade do izbora. 

2019022623514670142058798Web

Foto: AA

Opozicija je tokom ovog mjeseca organizovala nekoliko protesta u Tirani na kojima su, takođe, zabilježene tenzije.

Nakon toga su poslanici PD-a i LSI-a odlučili da vrate svoje skupštinske mandate.

Odluci o predaji mandata suprostavili su se predstavnici Evropske unije i Misije OEBS-a, uz poziv opoziciji da ostane u Skupštini. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.