Nikšić: Policija pretresima više lokacija pronašla veću količinu oružja i municije
Foto:Uprava policije

Nikšić: Policija pretresima više lokacija pronašla veću količinu oružja i municije

Nikšićka policija je preduzimajući kontinuirane aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu kod građana, pronašlai oduzela veću količinu oružja i municije.

"Službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.V. (39) iz Nikšića. Tom prilikom službenici policije su pronašli i oduzeli pušku marke „Crvena Zastava M-48“ cal 7,9 mm i metak. O događaju je obaviješten nadležni tužilac", saopštila je Uprava policije.

Kako se dalje navodi, policija je na magistralnom putu Nikšić – Vilusi, u mjestu Trepča, kontrolisala vozilo kojim je upravljao N.V. (31) iz Nikšića.

"Tom prilikom je pronašla i oduzela lovačku pušku „Crvena Zastava“ cal. 12mm.", saopšteno je.

Službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.R. (53) iz Nikšića.

"Policija je ovim pretresom pronašla i oduzela: poluautomatsku pušku cal. 7.62,lovački karabin  marke „Zastava“ cal. 8x57 mm,vazdušnu pušku marke „Hatsan“ model 85,32 komada municije različitog kalibra,šest električnih kapisli i dva detonatorska štapina,nož od poluautomatske puške  i tzv. teleskop – metalnu palicu.O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se R.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", stoji u policijskom saopštenju.

Nikšićka policija je izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi N.Č. (26) iz tog grada.

"Tom prilikom je pronađena i oduzeta rasklopljena poluautomatska puška, kao i 32 komada municije i detonatorski štapin. O događaju je obaviješten nadležni tužilac", saopštili su iz policije.

Kako se zaključuje, oduzeto oružje, municija, eksplozivne materije i druge stvari upućene su u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.