Dio Zelenike i zaleđa skoro 30 sati bez struje, potopljene barke u Budvi(VIDEO)
Foto: Radio Jadran

Posljedice nevremena

Dio Zelenike i zaleđa skoro 30 sati bez struje, potopljene barke u Budvi(VIDEO)

Struje još nema dio Zelenike, Lalovina, Kuti, dio Kumbora. U toku su radovi kod Vodovoda, na visokonaponskom stubu u Zelenici. Bez napona su skoro 30 sati i sela Mokrine, Kameno, Kruševice, Vrbanj, dio prema Žlijebima. Ni nekoliko naselja na Luštici nemaju još struju.

Kako su iz Radiju Jadran kazali u CEDIS-u, nastoje da prioritetno rješavaju kvarove na viskonaponskoj mreži, a onda će preći na niskonaponsku. Havarije su ogromne, popadalo je dosta stubova, dosta linija je na zemlji i moraju biti veoma oprezni. Mole građane da budu strpljivi. Ekipe su od 6 h jutros na terenu, jedna je na Luštici, druga u Zelenici.

Međutim, građani koji su u mraku skoro 30 sati nemaju mnogo razumjevanja. Gotovo je dramatično teško u Zelenici od Vodovoda-izvorišta Opačica, pa sve do Presjeke i istočnog dijela, kao i u podorjenskim selima. Domaćinstva od 4 juče ujutru nemaju struju, a većina ni agregata, niti hidrofora, pa nemaju ni vode. Iako iz CEDIS- a tvrde da čine sve što mogu, da će za sat Zelenika i Kumbor dobiti struju, pa onda sela, mještani su ogorčeni:

– Od 4 juče ujutru nemamo struje. Potrošio sam 70 l nafte za agregat da mi svi uređaji ne pocrkavaju. Čim padne kiša ili dune vjetar mi u Nakićenoviće nemamo struje. Sramota je i što nema ko da radi, pa šalju ljude od preko 70 godina da se penju na stubove. To je u 21. vijeku strašno, a plaćamo redovno račune za struju i trpimo poskupljenja. Osim toga, čim nestane struje dežurni se ne javljaju – priča ozlojeđeni Miodrag Miki Kršanac za Radio Jadran.

Desetine barki potpoljeno je u budvanskoj luci poslije jučerašnjeg nevremena objavljeno je na Fejsbuk stranici Primorskih novina.

Neke su od njih pretrpjele štetu:

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.