Han i Brajović

Brajović razgovarao sa evropskim komesarom Hanom

"U utakmici za Evropsku uniju mora učestvovati cijeli nacionalni tim"

Skupština Crne Gore je po riječima OEBS/ODIHR jedan od najotvorenijih parlamenata za razgovor o preporukama koje treba ugraditi u izborno zakonodavstvo, a dobro bi bilo da sve parlamentarne stranke zajedno sa nevladinim sektorom i akademskom zajednicom učestvuju u njegovom unaprjeđenju, kako bi u izbornu godinu 2020. ušli sa zadovoljavajućim zakonodavnim rješenjem, prihvatljivim za sve.

To je istakao predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na sastanku sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Brajović je takođe upoznao sagovornika da je na juče održanoj vanrednoj sjednici Skupštine bilo riječi o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, uz učešće najvećeg dijela opozicije, te da konkretne zaključke treba donositi samo na osnovu konkretnih činjenica. 

Komesar Johanes Han je istakao posebnu ulogu Skupštine Crne Gore u integracionim procesima, kao i potrebu zajedničkih napora na nacionalnom nivou, imajući u vidu da postoji zajednički pogled na evropsku perspektivu naše zemlje.

IMG2157

Han je naglasio da zajednički cilj -  a to je ulazak u Evropsku uniju -  mora biti zasnovan na kompromisu, u čemu  i vladajuća većina i opozicija imaju svoju odgovornost.

"U utakmici za Evropsku uniju mora učestvovati cijeli nacionalni tim, a za takmičenje između timova postoji nacionalni šampionat" na slikovit način je objasnio svoje viđenje dijaloga vlasti i opozicije evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Brajović je uoči izbora za Evropski parlament zahvalio komesaru Hanu na njegovom doprinosu regionalnoj stabilnosti i dobronamjernom pristupu prema Crnoj Gori, i iznio očekivanje da  u novom sazivu Evropske komisije neće doći do promjena u politici proširenja i poštovanja principa regate. 

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Skupštine Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu, kao i predsjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Odbora za evropske integracije Andrija Nikolić i Slaven Radunović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.