Pretresi na Cetinju: Oduzeto oružje,droga, vozila
Oduzeto oružje na Cetinju,foto:Uprava policije

Kontrolisali 98 i sankcionisali 7 bezbjednosno interesantnih lica

Pretresi na Cetinju: Oduzeto oružje,droga, vozila

Policija je na Cetinju pretresima pronašla i oduzela oružje, municiju, drogu i sredstva komunikacije a privremeno su oduzeta i tri vozila .

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije, preduzimajući aktivnosti usmjerene na pronalazak oružja i drugih nedozvoljenih predmeta u posjedu građana, sa akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, a postupajući shodno operativnim saznanjima, izvršili pretrese dva stana i drugih prostorija u Cetinju tokom kojih su pronašli i oduzeli veću količinu vatrenog oružja i municije, kao i drogu i sredstva komunikacije, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako se navodi u daljem tekstu saopštenja, pretresom stana bezbjednosno interesantnog lica R.R. (34) iz Cetinja, pronašla i oduzela:lovačka puška SUHL – dvocijevka;lovačka puška “TOZ 66”;karabin “CZ M-70”;malokalibarska puška  “Baikal” cal 27 mm;pištolj “Zastava” cal 7,62 mm, sa okvirom;pištolj “Bereta” cal 9 mm, sa dva okvira;104 metaka više kalibara;mobilni telefon “iPhone X”;lap top; i dvije fleš memorije.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.K. (34) iz Cetinja pronađeni su i oduzeti:lovačka puška “Baikal” cal 12 mm;103 puščana i pištoljska metka više kalibara;pakovanje marihuane;tzv. džoint sa sadržajem marihuane;kapisla;redenik; i četiri mobilna telefona – tri  marke“Samsung“ i jedan “iPhone“.

"O svemu je upoznat nadležni državni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji ovih djela nakon izvršenih analiza i vještačenja u Forenzičkom centru na koja su upućeni oduzeti vatreno oružje, municija, droga i sredstva komunikacije", navode iz UP.

Takođe ističu da su službenici OB Cetinje , vršeći pojačanu kontrolu, na području Cetinja kontrolisali 98 i sankcionisali sedam bezbjednosno interesantnih lica. Radi provjera, od dva lica su privremeno oduzeta tri vozila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.