Sarajevo: Za informaciju o odbjeglom ubici 25.000 eura
Gačić, foto:Facebook

Sarajevo: Za informaciju o odbjeglom ubici 25.000 eura

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM, oko 25 hiljada eura, za onog ko čije informacije dovedu do hapšenja Edina (Muharema) Gačića, rođenog 1976. godine u Banjaluci, sa prebivalištem u selu Brđani, opština Konjic, po raspisanoj potjernici

Zadužila je komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije sa ministarkom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije onog koji pruži informaciju, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade. 

Ova nagrada isključivo odnosi se na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost i samu potragu. 

Policija u BiH i dalje traga za višestrukim ubicom Gačićem, koji je već devet dana u bjekstvu, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ističe da ima napretka i da je policija na „vrućem tragu“.

Na terenu je i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske, a pomažu im i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Katica tvrdi da ipak ima napretka, odnosno da je policija na „vrućem tragu“.

„Noćas smo dobili informaciju, ’vrući trag‘ je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom“, izjavio je Katica gostujući u programu regionalne televizije N1.

Navodno je riječ o jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle da pomognu da se pronađe i uhapsi Gačić koji je prošle subote u mjestu Tarčin, na oko 30 kilometara južno od Sarajeva, ubio policajca, a pet dana prije toga u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.

Prema pisanju bh medija, policajac je četvrta žrtva ovog ubice, osobe koja je na svom Facebook profilu napisala da joj je zanimanje - terorista koji je ubio i svoju majku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.