Indija: Od trovanja alkoholom umrlo 39 osoba
ilustracija

Indija: Od trovanja alkoholom umrlo 39 osoba

Najmanje 39 osoba umrlo je u dvije indijske pokrajine zbog konzumiranja krivotvorenih alkoholnih pića.

Zvaničnik indijske policije Ašok Kumar potvrdio je kako je u pokrajini Utar Pradeš, oko 300 kilometara istočno od Nju Delhija, smrtno stradalo najmanje 26 osoba usljed konzumiranja krivotvorenih alkoholnih pića. 

Kumar je naveo da su žrtve pile otrovno piće u četvrtak, tokom ceremonija, i dodao da je obdukcija pokazala prisustvo metanola u piću.

Takođe je potvrdio kako je u pokrajini Utarakand od istih posljedica život izgubilo još 13 osoba, prenosi Anadolija.

U vezi sa slučajem trovanja pokrenuta je istraga, uhapšeno je najmanje osam osoba koje su prodavale alkohol.

Istovremeno, sa pozicija u javnim službama suspendovano je najmanje 35 osoba, među kojima 12 policajaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.