Nakon dva dana pod ruševinama spašen tinejdžer, 15 poginulih
Foto:Anadolija

Urušavanje zgrade u Istanbulu

Nakon dva dana pod ruševinama spašen tinejdžer, 15 poginulih

Broj poginulih u urušavanju zgrade u Istanbulu porastao je na 15, dok je, prema posljednjim informacijama, spašeno 14 osoba.

Ministar zdravstva Turske Fahretin Koca danas je posjetio bolnicu u Istanbulu u kojoj su hospitalizovane osobe povrijeđene u urušavanju zgrade.

Tom prilikom je novinarima kazao da je, prema posljednjim informacijama, broj poginulih u urušavanju zgrade porastao na 15, dok je povrijeđeno 14 osoba.

2019020823482630241472956Web

Foto:Anadolija 

"Jedna osoba je puštena kući, dok je 13 povrijeđenih zadržano u bolnici, od kojih je njih 7 na intenzivnoj njezi", rekao je Koca, javlja Anadolija.

U petak je ispod ruševina zgrade u istanbulskoj četvrti spašen 16-godišnji dječak koji je odmah hospitalizovan. Njegovo stanje za sada nije poznato.

Tan2019281211515790620x0

Foto:Tanjug/AP

U četvrtak je izvučena petogodišnja djevojčica Hava Tekgoz koja je ispod ruševina zgrade bila zarobljena 18 sati.

U četvrti Kartal, u azijskom dijelu Istanbula, u srijedu poslijepodne urušila se sedmospratnica, dok je u njoj bilo 30 stanara. Na mjesto urušavanja zgrade stigle su brojne policijske, ambulantne i vatrogasne ekipe. Iz sigurnosnih razloga evakuisane su zgrade u okolini, nastavlja se pretraga ruševina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.