Crna Gora bilježi značajan rast broja stranih turista
ilustracija

Vlada dala saglasnost na Program rada i Finansijski plan NTO

Crna Gora bilježi značajan rast broja stranih turista

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost na Program rada i Finansijski plan Nacionalne turističke organizacije Crne Gore za 2019. godinu.

"U cilju unapređenja promocije turističke ponude Crne Gore i razvoja novih turističkih proizvoda, Program rada obuhvata niz aktivnosti koje NTO planira da sprovede u ovoj godini, a baziran je na analizi ostvarenih rezultata u prošloj godini, stanja na emitivnim tržištima, raspoloživih smještajnih kapaciteta, stanja turističkog proizvoda, raspoloživih sredstava u Budžetu i aktuelnih trendova u svijetskoj privredi i turizmu", pojašnjava se u saopštenju Vlade.

Ističe se da rezultati turističke 2017. i 2018. godine potvrđuju trend kontinuiranog rasta broja dolazaka, ostvarenih noćenja i prihoda od turizma na globalnom i nacionalnom nivou.

"Crna Gora bilježi značajan rast u kontekstu broja stranih turista i nadmašuje stopu rasta na globalnom nivou. NTOCG će aktivnosti fokusirati prije svega na evropska tržišta i to tržišta njemačkog govornog područja, Velike Britanije, Francuske, Poljske, Rusije i Regiona ali će nastaviti aktivnosti i na drugim tržištima u saradnji sa crnogorskim institucijama i organizacijama iz zemalja Regiona", kazali su iz Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.