DPS HN: Pokušaj uvođenja DPS-a u međusobni sukob koalicionih partnera
DPS

DPS HN: Pokušaj uvođenja DPS-a u međusobni sukob koalicionih partnera

Koalicija na vlasti u Herceg Novom odavno je došla do granica svoje nesposobnosti, pa nas ni malo ne čudi što svojim potezima pokazuje konfuziju i nesnalaženje, kazali su iz OO DPS-a Herceg Novi.

"Ovog puta povod je ukidanje radnog mjesta šefice Kancelarije za međunarodnu saradnju. Kancelarija za međunarodnu saradnju formirana je u vrijeme vršenja vlasti koalicije IZBOR-DPS. Pamtimo odlične rezultate rada iz tog perioda koje sada, naravno, niko i ne pominje. Cijenimo i da je u koaliciji koja trenutno vrši vlast u Herceg Novom, Kancelarija vjerovatno jedina dobra karika i sa vidljivim rezultatima. Međutim, očigledno je da su dimenzije međusobnih sukoba u koaliciji na vlasti toliko velike da se ne preza ni od toga da se zausatvi pozitivan rad Kancelarije", naveli su iz DPS-a HN.

Oni su rekli, da je nešto definitivno trulo u vladajućoj koaliciji u Herceg Novom potvrđuje i pokušaj uvođenja DPS-a u međusobni sukob koalicionih partnera i optužbe o povezanosti jednog od njih sa nama. 

Dodajući da zbog javnosti žele da istaknu da ni sa jednim članom vladajuće koalicije u Herceg Novom DPS nema, niti je imao, bilo kakvu saradnju. Razlog je, kažu, razlika u programskim opredjeljenjima, prije svega u odnosu prema nekoliko važnih pitanja za budućnost države Crne Gore.

"I pored očekivanja visoke funkcionerke DF-a da će nakon povratka sa Molitvenog doručka Predsjednik Opštine ukinuti kako je kazala "nelegalne i nezakonite odluke svog podpredsjednika", ne možemo se oteti utisku da će ipak biti da je izmjena Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Kabineta predsjednika dogovorena i koordinirana sa njim. Očigledno da Predsjednik Opštine nije imao ni čojstva, ni muškosti da to učini sam. Pretpostavljamo da ga brine i kako će reagovati njegov kum, Predsjednik Skupštine koji je, kao i šefica kancelarije za međunarodnu saradnju iz redova DF-a", pojašnjavaju iz DPS-a.

Kako su kazali, dobro pamte izjave predsjednika Novske Liste koji je insistirao na depolitizaciji i zato je zanimljiva i njegova izjava da je "uz prethodnu saglasnost stranke, koja je bila jednoglasna, riješio da razriješi dužnosti šeficu Kancelarije". 

"DPS ne interesuje ko će koga nadmudriti u koaliciji na vlasti, ko ima veću a ko manju snagu. Ne zanima nas ni udar sadašnje vlasti na sadašnju vlast. Ne zanima nas ni zašto je neko odsutan, a neko prisutan. Interesuje nas samo dobrobit građana Herceg Novog i razvoj grada za šta se nesebično zalažemo. Zanima nas da se Skupština opštine češće saziva, da se radi više i da svi građani Herceg Novog mogu da osjete boljitak i napredak", poručili su iz OO DPS-a HN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.