PG: Pretresom
Foto:Uprava policije

PG: Pretresom "štek" stana pronađena droga, oružje, preko 10 hiljada eura, uhapšeno bezbjednosno interesantno lice

Podgorička policija je danas u zajedničkoj akciji sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, postupajući na osnovu operativnih informacija, locirala bezbjednosno interesantno lice P.L. (35) iz Cetinja i otkrila tzv. štek stan u Podgorici koji je on koristio.

Kako je saopšteno, policija je pronašla i oduzela drogu, oružje, novac, sredstva komunikacije i druge predmete a Cetinjanin je uhapšen.

Kako se navodi, pretresom tzv. štek stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice P.L. policijski službenici su pronašli i oduzeli: pvc zamotuljak sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine oko 3,8 grama,sintetičku drogu tzv. MDMA težine1.268 grama,3.899 komada sintetičke droge tzv. ekseri,pištolj marke „Valter” kalibra 7.65mm sa okvirom i sedam metaka u ilegalnom posjedu,novac u iznosu od 10.900 eura,pmv marke „Renault Clio”,dvije vage za precizno mjerenje,aparat – presa za vakumiranje,periku,fantomku,zaštitni prsluk – pancir, USB memoriju; četiri mobilna telefona, od kojih su dva najvjerovatnije za enkriptovanu komunikaciju, više inostranih i domaćih SIM kartica,lap top,diktafon,bilješke koje ukazuju na novčana dugovanja i potraživanja, odnosno koje indiciraju da je osumnjičeni vršio i krivično djelo zelenaštvo kao i bilješke koje ukazuju na kretanje i aktivnosti članova organizovanih kriminlanih grupa.

podgoricapretres1

Foto:Uprava policije

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se P.L. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

podgoricapretres2

Foto:Uprava policije

Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Kriminalistička obrada  je u toku - kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.