Britanski princ Fillip se izvinio zbog nedavne saobraćajne nesreće
Princ Filip, foto: Tanjug/AP

Britanski princ Fillip se izvinio zbog nedavne saobraćajne nesreće

Britanski princ Filip izvinio se danas ženi koja je povrijeđena u nedavnoj saobraćajnoj nesreći iz koje je princ izašao bez povreda.

Suprug britanske kraljice Elizabete II 97-godišnji princ Filip je 17. januara u svom Land Roveru učestvovao u sudaru u kojem je povrijeđena Ema Ferveder, javlja Anadolija.

Princ Filip je povrijeđenoj kazao da mu je mnogo žao što je pretrpjela povrede u nesreći koja se dogodila 17. januara i poželio joj je brz oporavak. 

Njegovo pismo upućeno povrijeđenoj ženi objavio list “Sandi Miror“. 

On je u pismu naveo kako mu je sunce zaslijepilo oči pri ulasku na glavnu cestu kod kraljevske palate u Sandrigemu i da je ta situacija dovela do sudara. 

“Nisam uspio vidjeti automobil koji dolazi i kajem se zbog posljedica“, kazao je princ Philip. 

Iako je sudar izazvao pri uključivanju na cestu, protiv princa nije pokrenut prekršajni postupak i s tim se složila i druga strana. 

Saobraćajna nezgoda u kojoj je princ Filip učestvovao podstakla je na društvenim mrežama raspravu o tome da li bi starije osobe trebalo da voze.

U skladu s aktuelnim britanskim zakonom, vozači stariji od 70 godina moraju da se podvrgnu sistematskom pregledu kako bi produžili vozačku dozvolu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.