Erdogan pružio podršku Maduru: Moj brate, uz tebe smo
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan pružio podršku Maduru: Moj brate, uz tebe smo

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je telefonom venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura i ponudio mu podršku nakon što je opozicioni lider i predsjednik parlamenta Huan Gvaido proglasio sebe privremenim predsjednikom, saopštio je portparol turskog predsjednika.

"Naš predsjednik pozvao je i ponudio tursku podršku venecuelanskom predsjedniku Nikolasu Maduru, rekavši mu 'Moj brate Maduro! Ostani uzdignute glave, uz tebe smo!", naveo je portparol Ibrahim Kalin, prenijela je agencija Rojters.

Vojska Venecuele odbila je da prizna Gvaida za privremenog predsjednika.

Gvaida su kao privremenog predsjednika priznale SAD, Kanada, Brazil, Argentina, Kolumbija, Paragvaj, Čile, Peru, Gvatemala, Kostarika.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je danas na "dijalog" u Venecueli da bi se spriječila "eskalacija" koja bi dovela do "katastrofe".

"Nadamo se da je dijalog moguć da bi se izbjegla eskalacija koja bi vodila u sukob koji bi bio katastrofalan za stanovništvo i region", rekao je Gutereš u intervjuu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.