Bar: Srednjoškolci napravili živi zid oko gradilišta, posadili čempres
Foto:Jedro.bar

Bar: Srednjoškolci napravili živi zid oko gradilišta, posadili čempres

Danas su učenici Gimnazije „Niko Rolović“ onemogućili radnicima postavljanje metalnih panela kojim je trebalo biti ograđeno gradilište na kome je u gimnazijskom dvorištu planirana izgradnja vrtića.

U dvorištu škole okupilo se preko stotinu gimnazijalaca koji su, kako kažu, samoinicijativno napravili živi zid oko označenog gradilišta. Radnici su nakon toga pokupili nekoliko panela, vratili ih na kamione, uz pomoć srednjoškolaca. U dvorištu su ostali srednjoškolci, a radnici su napustili gradilište, piše Jedro.bar.

Prvog dana drugog polugodišta učenici Gimnazije „Niko Rolović“ su u školskom dvorištu simbolično zasadili jednu sadnicu čempresa, u parku gde je prošle sedmice posječeno oko 80 stoljetnih čempresa.

Ovim činom su simbolično poručili da ne odustaju od njihovog školskog dvorišta, koje u prvoj i drugoj smjeni koristi oko 1.000 srednjoškolaca Gimnazije i Srednje ekonomsko –ugostiteljske škole.

Najavili su da će i narednih dana u dvorištu Gimnazije/ Ekonomsko ugostiteljske škole zasaditi nove čemprese.

Inače, u Baru se nastavljaju protesti građana zbog sječe oko 80 čempresa u centru grada i zbog odluke vlasti da u dvorištu Gimnazije „Niko Rolović“ i Srednje Ekonomsko –ugostiteljske škole grade vrtić kapaciteta za 400 djece.

Ministar prosvjete Damir Šehović i predsednik opštine Bar Dušan Raičević su postavili kamen temeljac polovinom oktobra, a nekoliko dana kasnije preko 3.000 građana je dalo svoj potpis da se sačuvaju čempresi u Baru. Građani Bara su potpisali peticiju sa samo jednim zahtjevom, a to je da se pronađe druga lokacija za predškolsku ustanovu - kako se ne bi posjeklo preko 80 stabala, kako ne bi ostali bez školskog dvorišta oko 1.000 srednjoškolaca Gimnazije i Srednje ekonomsko –ugostiteljske škole,i kako bi bili ispunjeni uslovi propisani zakonom za izgradnju vrtića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.