Lažni policajac prijetio Bjelopoljcu da će ga ubiti
ilustracija

Lažni policajac prijetio Bjelopoljcu da će ga ubiti

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je novu optužnicu protiv Podgoričanina Bojana Markuša koji je javnosti postao poznat kao „lažni policajac” kada je prošle godine, koristeći ukradenu legitimaciju, zaustavljao građane i pretresao ih. Markuš je, prema navodima optužnice, 5. novembra prošle godine ugrozio sigurnost S.B. iz Bijelog Polja, kojem je prijetio da će ga ubiti, piše Dan.

Tog dana, nakon što mu je S.B. prišao, Markuš je, prema sumnjama tužioca, potegao pištolj, čiju cijev je usmjerio u pravcu sugrađanina. Povišenim tonom obratio mu se prijetećim riječima: „Ima da se pojaviš đe ti kažem, da ti ne bih sasuo petnaest metaka u grkljan, pa ćete viđeti đe možete da mafijate”.

Nakon tri dana on je prilikom telefonskog razgovora S.B. ponovo uputio prijetnje govoreći mu: „Džabe ti je što si me blokirao na sve društvene mreže, srediću ja tebe, sasuću ti petnaest metaka u grlo”.

Na saslušanju u tužilaštvu S.B. je ispričao da mu se Markuš javio preko društvene mreže Instagram predstavljajući se kao policajac. Tada mu je saopštio da moraju da se vide zbog nekog ispitivanja. S.B. je tvrdio i da je Markuš na Instagramu objavljivao fotografije sa uniformom, motorolom, pištoljem… zbog čega je povjerovao da je policajac. Nakon toga su se dogovorili da se vide, a S.B. je na dogovoreno mjesto došao sa trojicom drugova. Kada su se vidjeli lažni policajac mu je rekao da mora brzo da ga sasluša pošto sa kolegama mora da nastavi akciju praćenja neke osobe u Cetinju. Nakon toga, kako je tvrdio, Makruš mu je, uz uvredljive riječi, prijetio da će mu „sasuti 15 metaka u grlo”.

S.B. je rekao i da je Markuš imao pravi pištolj kod sebe, kao i motorolu. Kada je lažni policajac potegao pištolj S.B. tvrdi da mu je prijatelj pritrčao u pomoć. Kada su išli kući u Kolašin, Markuš ga je više puta zvao, a nakon nekoliko poziva on se javio. Navodni policajac tada je nastavio sa prijetnjama.

Optuženi je u tužilaštvu i sudu negirao krivicu, tvrdeći da nije nikada prijetio S.B. već da su se upoznali preko njegovog rođaka. Stupili su u kontakt preko Instagrama, nakon čega su se dogovorili da se vide. Pojasnio je da je S.B. došao sa kumom, a nakon njihovog razgovora otišao je sa nekoliko njih. Markuš je tvrdio i da se nakon ovog sastanka „normalno” čuo sa S.B, koji mu je kasnije rekao da će da ga prijavi zbog navodnog uznemiravanja, što je i uradio. Nakon nekog vremena, kako je rekao okrivljeni, prijatelj S.B, mladić J.Ž, počeo je da mu šalje prijeteće poruke. Navodno, iz njemu nepoznatih razloga, prijetili su mu da će ga prebiti, ubiti… što je on prijavio policiji.

Protiv Markuša prethodno je vođeno više postupaka. U prvom je osuđen na osam mjeseci zatvora jer se lažno predstavljao kao policajac i kontrolisao građane.  Nedugo zatim osuđen je na četiri mjeseca zatvora jer je 12. decembra 2017. godine prijetio maloljetniku O.M.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.