Poslednji pozdrav palim čempresima: Danas protest u Baru (VIDEO)
Foto:Screenshot

Poslednji pozdrav palim čempresima: Danas protest u Baru (VIDEO)

Zbog sječe čempresa u dvorišti barske Gimnazije danas će u tom primorskom gradu biti održan protest.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, građani će se okupiti danas u 15 sati ispred zgrade Opštine Bar odakle će prošetati do novog groblja čempresa u centru grada gdje će zapaliti svijeće za pale drugove i odati poslednji pozdrav palim čempresima i palim nadama.

 

Višedecenijska stabla posječena su juče  u dvorištu Gimanzije "Niko Rolović" gdje je planirana gradnja vrtića.

Da bi omogućili radnicima da posjeku  čemprese, policija je iznijela nekoliko građana koji su pokušali sačuvati desetine stabala.

Kamen temeljac za izgradnju vrtića u Baru, vrijednog oko 2,5 miliona eura, postavljen je 15. oktobra. Toga dana počela su negodovanja srednjoškolaca, a nekoliko dana kasnije i protesti Grupe građana kako bi zaustavili sječu oko 80 stabala čempresa koji se nalaze između zgrada Gimnazije Niko Rolović i OŠ “Blažo J.Orlandić” u samom srcu grada. Građani su isticali od početka: jesu za izgradnju vrtića, ali na drugoj lokaciji, jesu za izgradnju vrtića, ali ne da srednjoškolci dvije vaspitno – obrazovne ustanove (Gimnazija i Ekonomska) ostanu bez školskog dvorišta.

 

 
 
 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.