Prodaja njemačkog naoružanja u 2018. pala za 23 posto
ilustracija

Prodaja njemačkog naoružanja u 2018. pala za 23 posto

Prodaja njemačkog oružja i vojne opreme pala je za 23 posto u 2018. godini, u poređenju s godinom ranije.

Njemačko ministarstvo ekonomije i energetike je, u odgovoru na pitanje zastupnika Omida Nouripoura, iz stranke Zelenih, navelo je kako je Vlada Njemačke u prošloj godini odobrila prodaju oružja i vojne opreme u vrijednosti od 4,8 milijardi eura, što je za 23 posto manje u odnosu na 2017. godinu, javlja Anadolija.

Njemačka je 2015. godine oborila rekord u izvozu naoružanja s cifrom od 7,8 milijardi eura.

Vlada Njemačke je krajem prošle godine donijela odluku da obustavi prodaju naoružanja Saudijskoj Arabiji sve dok se u potpunosti ne rasvijetli ubistvo saudijskog novinara Džemala Kašogija. Tu odluku je juče potvrdilo i njemačko ministarsvto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.