Igalo: Ponovo požar u romskom naselju
ilustracija

Igalo: Ponovo požar u romskom naselju

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja su nakon nekoliko prazničnih dana i intervencija, uglavnom, na gašenju kontejnera, sinoć u Igalu imali i prvu „ozbiljniju“ akciju u ovoj godini.

Naime, u naselju Drenovik, tačnije u dijelu gdje stanuju Romi, ponovo su gorjeli zidovi jedne od šest novih montažnih kuća.

Sve bi možda prošlo kao „uobičajena“ intervencija, da se ovakva situacija ne dešava drugi put u mjesec, priča za Radio Jadran vođa smjene, Gojko Vučković:

– Mi ne znamo što je uzrok požara, pretpostavljamo da je zapaljenje došlo od dimnjaka, ali to svakako nije u našoj ingerenciji da utvrdimo. Dobili smo poziv oko 22:20 h, od mještanina koji je prijavio dim između zidova objekta. Riječ je o pregradnim zidovima, čiji smo jedan dio morali da slomimo da bismo intervenisali. Pričinjena je materijalna šteta, ali drugačije nijesmo mogli – kaže Vučković.

Vatra je mogla da zahvati i druge romske objekte da nijesu na vrijeme stigli vatrogasci.

Gašenje požara je trajalo skoro sat, a na terenu su bila 4 vatrogasca sa dva vozila. Požar je gašen protivpožarnim aparatima.

Inače, u aprilu prošle godine, sedam romskih porodica sa Šišteta dobilo je ključeve 6 kućica, koje su donacija HELP-a, odnosno njemačke Vlade, ali i Opštine, koja je dala plac bez naknade i finansirala dio infrastrukture. Ukupna investicija bila je 240 hiljada eura.

Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.