Bijelo Polje: U naselju Lipnica zbog nelegalnih priključaka pumpe često u kvaru, pa vode nema
PUMPNO POSTROJENJE U LIPNICI/ MILOVAN NOVOVIĆ

Bijelo Polje: U naselju Lipnica zbog nelegalnih priključaka pumpe često u kvaru, pa vode nema

Naselje Lipnica u Bijelom Polju u posljednje vrijeme suočava se sa ozbiljnim problemom nedostatka vode, pa mještani ističu da moraju da idu na izvor da uzimaju vodu za piće jer je u kućama nemaju.

Oni apeluju na nadležne službe preduzeća Vodovod "Bistrica" da im omoguće da imaju uredno vodosnabdijevanje.

– Imam dvoje male djece, ne mogu odjeću da im operem, niti da ih okupam kako treba, jer idem na izvor da bih donijela vodu – navodi jedna mještanka Lipnice, dodajući da je više puta kontaktirala preduzeće Vodovod "Bistrica" i, kako kaže, "oni puste vodu samo na dan ili dva, i onda opet nestane".

– Mislim da je ovo sramota, kada treba da se plati voda tu su prvi, a kad ih nazovem i kažem da mi nemamo vode oni je puste dan-dva i opet je nemamo po nekoliko dana. Treba da nam omoguće da živimo kao sav normalan civilizovan svijet, a ne da se u 21. vijeku, tu nadomak centra grada, mi suočavamo sa ovom vrstom problema. I što je najgore, nije ovo prvi put. Dešava se ovo s vremena na vrijeme u našem naselju često – kaže ova mještanka apelujući na nadležne da riješe problem, kako bi svi mještani Lipnice imali osnovni uslov za normalan život.

Na drugoj strani, i preduzeća DOO Vodovod "Bistrica" apeluje na potrošače koji se snabdijevaju vodom sa rezervoara Lipnica, da svojim odgovornim ponašanjem prekinu nelegalno korišćenje vode, usljed čega dolazi do prekomjerne potrošnje i opterećenja pumpi na postrojenju što, kako tvrde, dovodi do čestih kvarova i izbacivanja pumpi iz redovnog režima rada.

– Iako u našem sistemu vodosnabdijevanja imamo još pet pumpnih stanica – Džafića brdo, Loznice, Nedakusi, Medanovići i Cerovo, ni sa jednim pumpnim postrojenjem nemamo problem kao sa postrojenjem u Lipnici, gdje korisnici naših usluga, usled svog nemara i neodgovornog odnosa prema vodi, a preko nelegalnih priključaka, neograničeno rasipaju vodu. Problem je uvijek ljudski faktor. Dešava se s vremena na vrijeme da voda nesatne kada se neko neodgovorno ponaša i nelegalno se priključuje na vodosnabdijevanje – ističu iz uprave preduzeća Vodovod "Bistrica".

Apeluju na sugrađane da svaki nelegalni priključak prijave, kako bi Vodovod u saradnji sa Komunalnom policijom ukinuo te priključke i trajno riješio problem.

– To smo radili i ranije i apele upućivali u kontinuitetu. Zato smatramo da je krajnje vrijeme da se svi odgovornije odnose prema ovom problemu. Molimo stanovnike naselja Lipnica za razumijevanje i kooperativnost, a svakako savjetujemo sve ostale sugrađane da eventualne kvarove na mreži prijavljuju našem korisničkom servisu koji je pripravan 24 sata, jer će tako najbrže i najbolje doći do otklanjanja kvarova. Mi smo uvijek tu za sugrađane, spremni smo na rješavanje svih problema i svaki dogovor – ističe se u saopštenju Vodovoda "Bistrica".

Dodaju da se prijave mogu izvršiti na brojeve telefona 050-431-006 i 067-657-656 u periodu od 7 do 15 sati, a nakon 15 sati porukom na broj 067-657-656.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.