Nestalan priliv prihoda može udvostručiti rizik od preuranjene smrti
ilustracija

Nestalan priliv prihoda može udvostručiti rizik od preuranjene smrti

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Američke asocijacije kardiologa (AHA) pokazali su da nestalan priliv prihoda može udvostručiti rizik od preuranjene smrti, posebno kao posljedice kardiovaskularnih bolesti.

"Iznenadno i nepredvidivo smanjenje ličnog dohotka u mlađoj odrasloj dobi povezuje se s povećanim rizikom od razvoja srčanih bolesti i/ili smrtnog ishoda uzrokovanog drugim razlozima", navodi se u studiji.

Kada su davne 1990. godine započeli istraživanje, istraživači su u obzir uzeli statističke podatke iz ranijih istraživanja o kardiovaskularnim bolestima među osobama mlađe odrasle dobi, od 23 do 35 godina.

Svi podaci iz ove opsežne studije upućuju na povezanost između priliva prihoda i zdravlja pojedinca, prenosi Anadolija.

Glavna autorka istraživanja, Tali Elfasi sa Medicinskog fakulteta na Univerzitetu u Majamiju istakla je da "nestalnost prihoda predstavlja sve veću prijetnju zdravlju ljudi".

Napomenula je da poseban problem predstavlja činjenica da se socijalne službe koje bi trebale pružiti pomoć građanima i predstavljati sigurnost za pojedinca suočavaju sa konstantnim rezovima u budžetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.