Putin: Ovaj praznik nas objedinjuje oko neprolaznih vrijednosti
Foto: Tanjug

Čestitao Božić

Putin: Ovaj praznik nas objedinjuje oko neprolaznih vrijednosti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima Božić, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Čestitam vam Božić. Ovaj predivni praznik poklanja ljudima radost i nadu, objedinjuje ih oko neprolaznih duhovnih, moralnih vrijednosti, tradicije milosrđa. Sa njim su povezani narodni i porodični običaji koji se prenose s koljena na koljeno, iskrena vjera u dobre promjene i ispunjavanje najvećih želja“, navodi se u čestitki Putina.

Šef ruske države je naglasio da „Ruska pravoslavna crkva i druge hrišćanske konfesije igraju veliku, pozitivnu ulogu u životu države, brinući se o društvenom harmoniji, jačanju institucije porodice, vaspitanju omladine“.

Oni „mnogo rade u rješavanju najvećih socijalnih problema, harmonizaciji međunacionalnog i međureligijskog dijaloga“. Takav plodonosan i u višem stepenu neophodan rad zaslužuje duboko priznanje i poštovanje, konstatovao je predsjednik Rusije.

On je poželio pravoslavnim hrišćanima zdravlje, uspjeh i blagostanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.