Popović: Razgovor o odnosima u koaliciji sredinom januara
Andrija Popović

Sastanak lidera vladajućih partija

Popović: Razgovor o odnosima u koaliciji sredinom januara

Sastanak čelnika vladajućih partija, na kojem bi se analizirali odnosi u koaliciji koja je na vlasti, trebalo bi da bude održan sredinom januara – kazao je za Pobjedu Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije.

Popović je rekao da je taj sastanak, po ranijem dogovoru, trebalo da bude održan u decembru prošle godine, ali do njega nije došlo zbog zauzetosti partijskih lidera koji su na državnim funkcijama.

"Posljednji dogovor je da se sastanemo sredinom januara. Neke stvari su se, ipak, preokrenule, pogotovo koje se tiču programskog dijela koalicionog sporazuma. Ne može ništa biti savršeno, ali ipak se kreće nabolje", rekao je Popović Pobjedi, koji je ranije više puta poručivao da je nezadovoljan realizacijom postizbornog koalicionog sporazuma.

Popović je, na pitanje Pobjede zašto nije učestvovao u glasanju o Zakonu o javnom redu i miru, rekao da je za liberale „neprihvatljivo da se zastave bilo koje druge države ističu bez državne“.

-"Tako je u svim demokratskim državama svijeta, tako je u Americi, Australiji, Kanadi... Vjerujem da će taj zakon biti uređen i biti brzo u skupštinskoj proceduri, pretpostavljam već i na vanrednom zasijedanju u februaru ili početkom redovnog zasijedanja u martu. Vjerujem da ćemo, ipak, naći rješenja koja su prihvatljiva svima. Ne treba izmišljati „toplu vodu“, jer imamo primjere drugih zemalja, naročito onih koje su u EU", istakao je Popović.

Komentarišući izjavu Nika Đeljošaja, predsjednika Albanske alternative, da je zbog uskraćivanja podrške Zakonu o javnom redu i miru on nepoželjna osoba tamo gdje žive Albanci, Popović je rekao da su sada, za vrijeme Božića, „blagi dani kada su potrebne blage riječi“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.