Bijelo Polje dobija 3D bioskop, TIKA donirala opremu Centru za kulturu
Foto:TIKA CG

Vrijednost 80 hiljada eura, u funkciji od februara

Bijelo Polje dobija 3D bioskop, TIKA donirala opremu Centru za kulturu

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) realizovala je projekat opremanja JU Centar za djelatnosti kulture Bijelo Polje, savremenom tehničkom opremom vrijednosti 80.000 eura.

Donacija TIKA-e svečano je predata 3. januara, na Dan opštine Bijelo Polje. Svečanosti su prisustvovali predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević, brojni poslanici, predstavnici lokalnih samouprava i građani. 

Pomenuti Centar za kulturu se nalazi u sjevernom dijelu Crne Gore, i jedan je od najvećih centara za kulturu na sjeveru države. Moderne pozorišne predstave i muzičke manifestacije međunarodnog i lokalnog karaktera privlače više od 50 hiljada posjetilaca u toku jedne kalendarske godine, piše turska agencija Anadolija.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković se u toku ceremonije otvaranja zahvalio turskom narodu i TIKA-i na pruženoj pomoći u tehničoj modernizaciji centra. 

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević u svom obraćanju povodom Dana opštine napomenuo je da centar organizuje veliki broj kulturnih i umjetničkih aktivnosti međunarodnog značaja te da se ovom bitnom donacijom pozicionira kao jedan od najznačajnijih kulturnih centara Crne Gore. Isticanjem značaja ove donacije, zahvalio se TIKA-i i narodu Turske. 

Kako je kazao ranije, oprema će biti u funkciji od sredine februara.

"Sa ovom opremom dobićemo jedan multimedijalni prostor koji će biti od koristi za sve građane Bijelog Polja, a vjerujem i čitavog sjevernog regiona, jer će to biti jedini 3D bioskop u sjevernom regionu.Imaćemo mogućnost da u Bijelom Polju pogledamo sve filmove putem linka onog momenta kada je premijera u Njujorku", pojasnio je ranije Dizdarević.

2019010423425880040441704Web

Foto:TIKA CG

Pojasnio je da je u pitanju novi sistem linkovanja filmova sa svjetskim distributerima, te da će Bijelo Polje biti  u toku sa savremenim filmskih stvaralštvima.

U okviru projekta donirana je tehnička oprema, među kojom su zvučni sistem, sistem rasvjete, led video bim i druga scenska oprema ukupne vrijednosti 80.000 eura. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.