Sedma žrtva teške nesreće kod Niša, vozaču autobusa određen pritvor
Foto: N1

Voz prepolovio autobus

Sedma žrtva teške nesreće kod Niša, vozaču autobusa određen pritvor

Preminula je još jedna osoba povrijeđena u udesu voza i autobusa koji se desio prije desetak dana u mjestu Donje Međurovo kod Niša u Srbiji. Vozaču autobusa određen je pritvor do 30 dana.

Nakon višednevne borbe ljekara specijalista intenzivne njege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš došlo je do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenta iz udesa na pružnom prelazu, V.Đ (65), koji je uprkos svim naporima ljekara, juče ujutro, podlegao povredama, saopšteno je iz KC Niš,prenosi N1.

Pacijent je, kako se navodi, imao višestruki prelom karlice, rebara.

Tokom noći došlo je do akutnog popuštanja plućne funkcije, nakon čega je pacijent intubiran i postavljen je torakalni dren. Juče ujutro je došlo do srčanog zastoja, a nakon svih pokušaja reanimacije, pacijent preminuo, saopštili su iz KC Niš.

Nesreća na pružnom prelazu Donjem Međurovu dogodila se 21. decembra, a istog dana stradalo je pet osoba.

Posle te nesreće u KC Niš je bilo zbrinuto više od 30 putnika, koji su se nalazili u autobusu, koji je voz praktično presjekao napola.

U nedelju je, posle gotovo deset dana borbe, od posledica izazvanih tim udesom,preminula jedna starica.

Pritvor vozaču autobusa

Aleksinčanin M.Z. (31), koji je upravljao autobusom koji se 21. decembra sudario sa putničkim vozom na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, uhapšen je i određen mu je pritvor od 30 dana, rečeno je agenciji Beta u Osnovnom tužilaštvu u Nišu.

"Vozač je 31. decembra pušten iz bolnice i priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gdje je saslušan. Nakon toga mu je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio pritvor", rekli su u Osnovnom tužilaštvu. 

Protiv M.Z. je podnijeta krivična prijava za teško djelo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.