U Ulcinju će se graditi najveća solarna elektrana u Evropi
ilustracija

Potpisan ugovor

U Ulcinju će se graditi najveća solarna elektrana u Evropi

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić potpisala je juče sa predstavnicima konzorcijuma koji čine Elektroprivreda (EPCG), finski Fortum i kompanija Sterling and Wilson, ugovor o izgradnji solarne elektrane na Briskoj gori u Ulcinju, saopšteno je iz Ministarstvu ekonomije.

Odluku o davanju u dugoročni zakup zemljišta u Ulcinju donijela je Vlada na sjednici u petak.

“Zemljište se daje u zakup na 30 godina EPCG-u, Fortumu i firmi Sterling and Wilson kao prvorangiranom konzorcijumu u sprovedenom javnom pozivu. Cijena godišnjeg zakupa po metru kvadratnom je 0,33 eura”, navodi se u Vladinoj odluci.

Predstavnici konzorcijuma su nakon potpisivanja ugovora saopštili da će solarna elektrana u Ulcinju, snage 250 megavati, biti najveća tog tipa u Evropi.

Tenderska komisija je početkom septembra otvorila ponude i pristupila detaljnom pregledu podnijete dokumentacije.

Komisija za vrednovanje ponuda je napravila uvid u dokumentaciju i odlučila da konzorcijum EPCG, Fortum i Sterling and Wilson bude prvorangirani.

Konzorcijum je ponudio otvaranje 226 novih radnih mjesta tokom trajanja zakupa zemljišta.

“Ponudom konzorcijuma predviđen je ukupan iznos investicije od 178 miliona eura. Kao važan element ponude predviđeno je da učešće domaćih kompanija u ukupnoj investiciji bude 20 miliona”, zaključili su u Ministarstvu.

Izvor:Investitor.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.