Ubistva Roganovića i Zafirovića organizovala ista ekipa?
Sa mjesta ubistva Roganovića

Ubistva Roganovića i Zafirovića organizovala ista ekipa?

Likvidacije Vladimira Roganovića Vile (35) u Beču i Đorđa Zafirovića Zafira (37), bivšeg zeta Dragoslava Kosmajca, u Futogu povezuje ista zločinačka ruka, iako su motivi možda različiti, saznaju Novosti od izvora upućenog u ova dva zločina.

Njih dvojica ubijena su u razmaku od nedelju dana, ali su godinama njihovi životi isprepletani. Naime, jedno vrijeme su bili najbolji prijatelji da bi na kraju postali zakleti neprijatelji.

Prema prvim nezvaničnim informacijama iz istrage, Đorđe Zafirović sjedio je u srijedu po podne za volanom "golfa 6" novosadskih registarskih oznaka kada su ga pogodila dva hica. Zasada nepoznate ubice napravile su mu klasičnu sačekušu ispalivši ka automobilu šest, sedam metaka. Na licu mjesta pronađeno je svega četiri, pet čaura.

Zafirovićevu likvidaciju, novosadsko tužilaštvo je kako saznajemo, okvalifikovalo kao teško ubistvo na podmukao način, s obzirom na to na koji je način počinjeno. Navodno, trojica napadača na Zafirovića su se do Futoga dovezla automobilom, i kako se pretpostavlja znali su njegovo kretanje tog dana. Čekali su momenat kada će on naići. Dok se nalazio u "golfu 6", u Ulici cara Lazara, odjeknuli su hici. Automobil je, po nezvaničnim saznanjima, vlasništvo njegove prijateljice iz Futoga.

Ubrzo posle ubistva, u vikend-naselju Kamenjar, na potezu Mačkov sprud, nađen je automobil BMV, bez registarskih oznaka, potpuno izgorio. Pretpostavlja se da su napadači koristili ovo vozilo.

Đorđe Zafirović i Vladimir Roganović postali su bliski još kao jedva punoljetni mladići. U jednom trenutku, međutim, između njih je sevnuo nož.

"Bilo je to prije desetak godina u Londonu. Toliko su se posvađali, razlog su odavno gotovo svi zaboravili, da je Zafirović izvukao nož i ubo Roganovića. Navodno, povod svađe je bio jedan čuveni kriminalac iz Niša", ispričao je Novostim izvor bliski obojici.

Zafir, koji je inače iz grada na Nišavi, navodno je bio drzak, pa je stalno nasrtao na "poslove" i ljude tog čovjeka i njegovog brata. Ovome je dozlogrdilo i riješio je da ga "ukloni". Navodno, ove Nišlije imaju rođake i u Crnoj Gori, pa je ključnu ulogu da ga još tada ne ubiju odigrao upravo - Roganović.

Uslijedila je potom "londonska epizoda", a interesantno je da su ih poslovi i kontakti odveli na dvije različite strane. Ipak, u podzemlju se trenutno vrti priča da je njihova ubistva organizovala ista ekipa.

"Zafirović je postao prije nekoliko godina veoma blizak sa ljudima braće Šaranović. Rat između dva klana, Bojovićevog i Šaranovićeg, odnio je brojne žrtve. Sa druge strane, Roganović je povezivan sa "kavačkom ekipom", koja je u krvavom sukobu već godinama sa "škaljarcima". "Novi zemunci" i "škaljarci" su sada gotovo jedan klan. Oslanjaju se jedni na druge i neraskidivo su povezani.", ispričao je izvor Novosti.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.